Suntem un brand sportiv care furnizează o gamă de produse de calitate, incluzând pudre proteice, vitamine și minerale, alimente bogate în proteine, alternative pentru gustări și îmbrăcăminte pentru performanță.    Fondat în 2004, Myprotein este acum brandul numărul nr. 1 în Europa, având sediul în Manchester - operăm în peste 70 de țări printr-o echipă dedicată, atleți și influenceri activi. Muncim în fiecare zi pentru a inspira oamenii de toate genurile și vârstele și îi sfătuim să creadă în potențialul pe care îl au și să își atingă scopurile.

Helicobater pylori sau bacteria în formă de spirală
13 ianuarie 2023

Helicobater pylori sau bacteria în formă de spirală

Aceste bacterii există de mii de ani si se transmit în mare parte oral. Mediul aglomerat și condițiile precare de trai, împarțirea unui spațiu de către mai mulți oameni, poate duce la răspândirea acesteia.

Este foarte important să bem apă potabilă verificată, să igienizăm mediul de viață, să nu conviețuim alături de persoane infectate sau să împarțim spațiul cu acestea.

În cazul în care te confrunți și cu dureri abdominale, de cele mai multe ori, durerile sunt chinuitoare. Aceste dureri se amplifică atunci când stomacul este gol sau pe timpul nopții...

Dacă ai doar o senzație de balonare și o durere abdominală chiar și severă, nu înseamnă neapărat că ai aceasta bacterie. Sunt multe cazuri în care persoane sănătoase au cateva dintre aceste simptome. Vizita la doctor este prima măsura pe care trebuie să o iei daca simptomele persistă și sunt incomode.

Trebuie acordată o atenție deosebită nu doar alimentelor care ar trebui consumate pe durata infecției, precum și celor care ar trebui evitate.

Alimentele benefice asupra organismului sunt:

  • Iaurtul
  • Conopida si broccoli
  • Legumele fierte (supa cremă de legume)
  • Ardeiul gras
  • Peștele gras – somon
  • Fructele de pădure

Pentru o perioadă destul de îndelungată, ar trebui să eviți:

  • Alcoolul
  • Alimentele picante
  • Cofeina
  • Ciocolata
  • Băuturile carbogazoase

Totodată, daca știi ca ești infectat, ar fii bine să stai departe de persoanele dragi, să eviți contactul cu acestea, deoarece H. Pylori este contagioasă. Deci, ține-le la distanță pe durata tratamentului, până când analizele confirmă că nu mai există riscul de răspandire a bolii.

 

Obiceiurile pe care le ai zi de zi, îți influențează starea de sănătate.

Doctorul, în timpul examinării fizice, va atinge abdomenul și va asculta orice sunete care se pot auzi. Pentru tratarea infecției se prescriu antibiotice și o astfel de cură durează cam 2 săptămâni.

Daca însă, în urma analizelor, nu ești purtătorul acestei bacterii, atunci nu văd de ce să nu te bucuri de viață! Mănâncă însă numai sănătos! Îți recomand în fiecare zi un ceai de lemn dulce, propolis care conține numeroși compuși naturali, printre care aminoacizi și steroizi.

Iar de 2 ori pe săptămână, pune-ți în calendar joia și sâmbăta, să iei un probiotic – cea mai benefică bacterie bună pentru tine!

Dacă după vizita la doctor, ești purtătorul acestei bacterii, nu poți decât să ai răbdare și tu și ceilalți membri ai familiei, pentru binele tuturor. Orice slăbiciune poate duce la o infecție a tuturor membrilor familiei. Conviețuirea lângă o persoană infectată nu este ușoară. Acesta trebuie să se spele mai des pe mâini, dar trebuie și înțeles pentru că este mai stresat, mai solicitat și are nevoie de un plus de armonie în viața sa.

După finalizarea tratamentului, nu te poți întoarce la viața de dinainte imediat, ci doar după ce îți repeți testele și acestea confirmă că infecția a dispărut. Unii medici pot confirma succesul tratamentului de-abia dupa 4 săptămâni. Ne scoate pe toți din ritm o astfel de bacterie, mai ales dacă în viața ta cotidiana intri în contact zilnic cu foarte multe persoane. Din păcate, această bacterie vine la pachet și cu lipsa poftei de mâncare, balonare, pierdere în greutate. Din acest motiv, nu prea poți mânca, iar astfel apar și acele dureri abdominale.

Dacă tratamentul cu antibiotice nu dă rezultate, se încearcă și alte scheme de tratament. Asa cum antibioticele se iau dimineața și seara, la fel și o vorba bună poate alina stresul și oboseala membrilor familiei.

Este de menționat și că un stil de viață echilibrat, reducerea efortului, o alimentație sănătoasa pe termen lung, respectarea orelor de somn, sunt factori importanti pentru eficacitatea tratamentului cu Helicobacter. Noi, în familie, înțelegem importanța suplimentelor alimentare și a sportului, care ne creaza imunitate!

Potrivit unui studiu al unor cercetatori, asocierea vitaminei C cu vitamina E ar avea un efect de crestere a ratei de eradicare a infectiei cu H. Pylori. Pacientilor participanti la studiul respectiv li s-a administrat vitamina C 500 mg BID si vitamina E 200 UI BID timp de 4 saptamani, pe cale orala. Ca si consluzie, s-a constatat ca intesitatea Helicobacter Pylori a scazut prin cresterea concentratiilor de acid ascorbic gastric si alfa tocofenol. Aceasta sugereaza ca suplimentarea cu vitaminele C si E creste ratele de eradicare prin afectarea microambientului creat de bacterii si facilitarea efectului antibioticelor in mucoasa gastrica.

Vitamina C contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar si a celui nervos.

 

 

Articole din această categorie