Suntem un brand sportiv care furnizează o gamă de produse de calitate, incluzând pudre proteice, vitamine și minerale, alimente bogate în proteine, alternative pentru gustări și îmbrăcăminte pentru performanță.    Fondat în 2004, Myprotein este acum brandul numărul nr. 1 în Europa, având sediul în Manchester - operăm în peste 70 de țări printr-o echipă dedicată, atleți și influenceri activi. Muncim în fiecare zi pentru a inspira oamenii de toate genurile și vârstele și îi sfătuim să creadă în potențialul pe care îl au și să își atingă scopurile.

 Care este primul lucru pe care il faci dimineata? Oriunde te-ai afla in lume, daca iti faci un obicei din a gusta din lucrurile preferate la scurt timp dupa ce te trezesti, ca de pilda o ciocolata sau o cafea, poate un ceai, in creierul tau se va elibera dopamina care te va ajuta sa te dai jos din pat dimineata imediat, fara a mai trage de timp. Pe acelasi principiu functioneaza si armonia ta cu locul tau de munca. Daca ai ales sa iti urmezi pasiunea, exista o armonie perfecta intre cine esti si ceea ce faci, ai gasit motivul pentru care sa te trezesti in fiecare dimineata. Filosofia de viata dupa care ar trebui sa ne ghidam fiecare dintre noi este sa folosim cele mai mari valori sentimentale pe care le avem si sa ne focusam pe lucrurile marunte care ne produc placere. Daca esti unul dintre aceia care trag de timp si nu reusesc sa se dea jos din pat decat dupa ce alarma suna a doua sau a treia oara, este aproape sigur ca nu ti-ai gasit o motivatie permanenta pentru a-ti trai viata. Cand te uiti la toti oamenii de succes, care este rutina lor? Se trezesc foarte devreme, iar pana la ora la care tu pui primul picior jos din pat, ei deja au fost la alergat, au citit stirile si si-au baut cafeaua.
27 aprilie 2021

Cum sa traiesti cu un buget

Indiferent ca ai ca motiv, atunci cand iti faci un buget, sa iti poti achita datoria cardului de credit, să economisesti pentru un obiectiv sau să simți că ai controlul asupra banilor tai, vei gasi in mine un ghid bun care te va invata din propria experienta. Sunt o fanatica a bugetelor si practic acest stil de viata din 2016. A imi crea un buget si a-mi stabili prioritatile a insemnat in primul rand a-mi organiza foarte bine viata. Eu stiu in fiecare moment ce cheltuieli cu masina am in aceasta luna, cati bani trebuie sa am in noiembrie pentru schimbat anvelopele, cat imi trebuie in luna mai pentru vaccinul catelului, cati bani imi raman pentru haine si pentru distractie. 

Calatoria mea a inceput prin a-mi crea un buget pe mai multe categorii care pentru mine au o relevanta:

1. Incasari fixe din salariu si contracte de colaboare, alocatia copilului, prima de Craciun impartita pe 12 luni, prima de Paste, prima de ziua mea.

2. Capitole de cheltuieli:

a) Cheltuieli cu transportul si aici am trecut cheltuielile cu impozite/taxe/amenzi auto, asigurare auto, rovignieta, combustibil, spalat auto, parcare, taxi/RATB/metrou, avion, piese auto, service auto, servicii de curierat;

b) Cheltuieli cu intretinerea casei: chirie/rata credit ipotecar, intretinere apartament, cablu-tv si internet, energie electrica, gaze, telefon mobil, produse de uz casnic (detergenti, hartie igienica, manusi menaj, saci, servetele, lavete etc.), servicii (electrician, instalator, montaj mobila), cosmetice de uz casnic (produse de ingrijire personala cum ar fii lotiuni demachiante, sampon, balsam de par, betisoare urechi etc.), electrocasnice, accesorii, credite pentru mobila, decoratiuni;

c) Cheltuieli cu sanatatea: consultatii medic, medicamente, analize, consumabile, tratamente;

d) Cheltuieli cu distractia: abonamente, evenimente, inscrieri, filme, muzica, petreceri, calatorii/vacante, spectacole, altele;

e) Cheltuieli cu mancarea: masa in oras, cafea, tigari, masa la serviciu, mancarea pentru casa;

f) Cheltuieli ale copilului: imbracaminte, incaltaminte, cadouri, concursuri, echipamente/rechizite, after-school, dans, costume de dans, fondul clasei, pusculita, cosmetice, accesorii, jucarii, serbare, zile de nastere, activitati extrascoala;

g) Cheltuielile mele personale: imbracaminte, incaltaminte, cosmetica, parfumuri, manichiura/pedichiura, consumabile, accesorii, servicii, machiaj, par, bijuterii, activitati diverse;

h) Cheltuieli diverse: zile de nastere colegi, cheltuieli cu parintii.

Pentru a nu uita nimic si a sti in orice moment cati bani am in portofel si in conturile bancare, pastrez toate bonurile fiscale si, aprope zilnic in mod sistematic, imi trec cheltuielile in buget.

 

 

 

Organizarea conturilor bancare

Dupa ce mi-am impartit bugetul in aceste categorii, am simtit nevoia sa imi oranizez si conturile bancare si mi-am mai creat un mini-tabel atasat la buget in care imi trec sumele incasate si retrase in si din fiecare cont. Ideea mea a fost sa imi separ banii care se duc pe cheltuielile uzuale de banii pe care vreau sa ii pun deoparte. Pe contul de debit de la ING pe care mi se vireaza veniturile, pastrez banii pe care stiu ca ii am de cheltuit in luna curenta si mai am inca 3 conturi bancare structurate astfel:  contul de debit de la First Bank pentru cheltuieli urgente, contul de debit de la Libra pentru economii si contul de credit de la BCR pentru electrocasnice, mobila/decoratiuni/revizie masina etc.

 

Regula 50/20/30

Senatoarea Elizabeth Warren a facut populara așa-numita „regulă bugetară 50/20/30” (uneori etichetată „50-30-20”) în cartea sa, "All Your Worth: The Ultimate Lifetime Money Plan". Regula de bază este împărțirea venitului după impozitare și alocarea acestuia pentru a cheltui: 50% pe nevoi, 30% pe dorinte și 20% pentru economii.

Cu sinceritate, recunosc ca nu am reusit sa ating aceste procente, dar ma gandesc mereu ce nevoi imi aduc valoare vietii, fac eforturi sustinute sa imi imi schimb unele dintre dorinte pentru a-mi permite ceea ce imi doresc cu adevarat. Nivelul la care am ajuns in acest moment este de 70% nevoi, 20% dorinte si 10% economii.

Ocean Credit este o insituție financiară nebancară (IFN) care se adresează persoanelor fizice. Activăm în piață de peste 5 ani, timp în care ne-am construit o platformă automatizată care poate acorda credite 100% online, 24/7.   Dobânda oferită de noi este de 3 - 6 mai mică decât norma în domeniu deoarece ne adresăm unui segment de clienți responsabili, filtrați pe baza scorului FICO de la Biroul de Credit.

Top Shop este cea mai buna si cea mai cunoscuta marca de teleshopping din CEE:  •	Prezenta in mai mult de 35 de posturi TV nationale;  •	Mai mult de 12 de ore de emise zilnic;  •	O larga varietate de produse – peste 2000 de produse dintre care aproximativ 1000 puse in vanzare;  •	Peste 2 milioane de cataloage trimise anual; •	Produsele si programele de vanzari sunt modulate pe cerintele locale; •	Testarea produselor inainte de a fi livrate; •	Parteneriate cu hypermarketuri : Kaufland,Carrefour,Billa,Cora,Metro,Sellgros; •	Parteneriate cu farmacii : Catena,Sensiblue; •	Alte parteneriate : Altex,Media Galaxy,Dedeman;  In ultimii ani au fost dezvoltate brandurile Dormeo,Delimano,Walkmaxx,Liveactive si Napsie  care acopera  arii de activitate cum ar fi: bucatarie, fitness, sanatate, imfrumusetare,etc. Produse ca Nutribullet, saltelele si pernele Dormeo, pantofii Walkmaxx, Rovus Handy Heater, Instant Water Faucet Delimano si binecunoscuta tigaie Dry Cooker au devenit  produse de top  calitativ & bestsellers in acelasi timp   Puteti alege de exemplu, produse din urmatoarele Branduri : •	Dormeo : Saltele,Saltele aditionale,perne,pilote,covoare de baie,etc. •	Delimano : Nutribullet,Robinet electric,tigai,cratite,accesorii de bucatarie,etc. •	Walkmaxx : Adidasi,Sandale,Mocasini,Tenisi,Cizme,Ghete,etc. •	Wellneo: Painmaster,Wellneo Salt Inhaler,benzi de alergat Gymbit,etc. •	Top-Shop : Paint Plus,Rovus Handy Heater,Rovus Multi-cleaner,mopuri,etc.

2. Noi nu vindem produse pentru care clienţii să scoată bani din buzunar, ci livrăm BANI CASH. Le aducem clienţilor noştri sume în euro, lire sterline sau dolari, suplimentându-le deci sumele din portofel. Noi returnăm, pentru românii care au muncit legal în străinătate, impozitul pe venit plătit de ei acolo! Banii lor, munciţi din greu şi plătiţi lună de lună pe impozite.  3. Piaţa target este foarte mare, depăşind ca volum, de exemplu, piaţa doamnelor ce cumpără îmbrăcăminte online. Pentru că peste 3.5 milioane de români lucrează legal în străinătate şi cifrele sunt în creştere pentru anii următori. La fiecare 3 români, unul din ei munceşte sau a muncit în străinătate în ultimii 3-5 ani.  4. Cu cât situaţia economică din România se înrăutăţeşte şi oamenii îşi reduc cumpărăturile, cu atât oferta noastră devine mai atractivă. Pentru că suplimentează banii din portofelul milioanelor de români ce lucrează în afară ori au rude la muncă acolo.  5. Totul este legal - aceşti români au dreptul legal să îşi recupereze o parte din impozitul pe venit plătit acolo şi multe beneficii sociale (adică sume de bani pentru chirie, alocaţii, transport) de care nu prea ştiu. Dar se bucură foarte tare când află de ele!  6. Sumele pe care le pot primi românii ajung la sute sau chiar mii de euro pe fiecare an lucrat. Cine nu şi-ar dori să primească atâţia bani în mod legal?  7. Oferim servicii în 5 ţări care concentrează peste 80% din muncitorii români din străinătate: Marea Britanie, Germania, Olanda, Irlanda şi Austria.  8. De 12 ani de zile am mulţumit peste 100.000 clienţi şi le-am returnat peste 70 milioane de EUR, banii care li se cuvin din taxe!   9. Compania noastră face parte dintr-un grup de firme polonez listat la Bursa de Valori din Varşovia şi având printre acţionari cel mai mare fond de investiţii din Europa Centrală şi de Est, Enterprise Investors. Suntem de 12 ani în acest business şi nu dispărem maine.

Articole din această categorie